13-то издание на фестивал со улични изведувачи - Баскерфест 2018

Од 12-17 јуни на градскиот плоштад „Македонија“ во Скопје, ќе се одржи 13-тото издание на фестивалот со улични изведувачи „Баскерфест“ 2018.

Над 30 изведувачи од разни краеви на светот, во театарот под отворено небо шест дена ќе ги забавуваат и анимираат жителите на Скопје.

Оваа година, на програмата на најголемото улично шоу ќе има индиски спектакл, циркус, жонглери, акробати, магионичари, музичари, танчери како и едукативни работилници за деца, пулт за едукација и помош за бездомните животни и уште многу забавни содржини за сите посетители. Фестивалот е поддржан од град Скопје.

Facebook

 

добивај новости

 

Запишете се за добивање на новости на вашата емаил адреса во полето подолу: