Максимо Оптимо

Максимо Оптимо не се опишува себеси како едноставен жонглер, акробат, кловн и музичар, иако во неговото шоу се вклучени сите овие работи. Тој жонглира со ножеви и моторна пила, вози моноцикл кој е екстремно висок, и свири хармоника додека пие од чаша која се балансира од неговиот нос. Облечен е во војничка униформа, иако не е војник. Исто така ја забавува и смее својата публика, иако себеси не се смета за кловн.

Видео

Facebook

 

добивај новости

 

Запишете се за добивање на новости на вашата емаил адреса во полето подолу: