Ферца

  • од Аргентина
  • ќе настапува како кловн, акробат

Ферца е кловн-акробат кој доаѓа од среќниот град Мар дел Плата, на брегот на јужниот атлантски океан. Тој има настапувано на многу улични фестивали и има искуство во повеќе изведби. Настапот на Ферца претставува комбинирани акробации, комедија, манипулација со капа, фигури со балони и гламурозна музика. Шоуто трае околу 30 минути, каде и публиката има учество.

Facebook

 

добивај новости

 

Запишете се за добивање на новости на вашата емаил адреса во полето подолу: