Павел Вангели

  • од Чешка Република
  • ќе настапува како куклар

Павел Вангели е куклар и актер, кој ги пишува и режира своите сопствени настапи. Тој има студирано кукларство на ДАМУ – Театарската академија во Прага. Почнал да настапува со кукли на многу фестивали низ целиот свет и во 1999 година добил награда на куклениот фестивал во Сам Минито (Италија). Неговото шоу е машавина од музика и танц, каде куклите свират на различни инструменти и играат.

Facebook

 

добивај новости

 

Запишете се за добивање на новости на вашата емаил адреса во полето подолу: